Antoní Gaudí

Overzicht van werk dat op deze site te zien is

Antoní Gaudí
SPAIN

De schepping vindt onophoudelijk plaats via de mens. Maar de mens schept niet, hij ontdekt. Degene die voor hun nieuwe werk te rade gaan bij de wetten van de Natuur, werken samen met de Schepper.

ANTONI GAUDI
1852-1926

Antoni Gaudí werd geboren in een geslacht van koperslagers. Als kind had hij een zwakke gezondheid en bracht hij veel tijd door met het bestuderen van de natuur. Deze zou een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hem worden.
Na zijn opleiding in Barcelona werkte hij voor meerdere architecten. Al snel ontwikkelde hij een eigen stijl en groeide hij uit tot een van de vooraanstaande architecten van de ’Modernista’, de Catalaanse variant van de art nouveau. Opvallend in zijn ontwerpen zijn de uitbundige kleuren en plastische vormen. Hieraan ligt een bijzonder gevoel voor materialen en inzicht in constructies ten grondslag.

Naast zijn kunstenaarschap was Gaudí een zeer religieus mens. De laatste jaren van zijn leven wijdde hij zich nog uitsluitend aan het ontwerp van de Sagrada Familia. In zijn werk zijn kunst, techniek en religie tot een hechte eenheid versmolten.

Klik op een bouwwerk om het te bekijken

Crypte Colonia GüellCrypte Colonia Güell Santa Coloma de Cervelló, 1898-1917 
De Sagrada FamiliaDe Sagrada Familia Barcelona, 1883-1926 
Casa MilàCasa Milà Barcelona, 1906-1910