Kantoor Quiksilver

Avalon Bay, Sydney, AustraliŽ, 2000


Tom Carroll tijdens de Quiksilver Pro, Fiji, 2000

Klik op de plaatjes voor vergroting en meer info.

Baxter & Jacobson Architects , Australia

Het was de uitdaging om een kleurrijk en relaxed interieur te maken dat past bij de surfcultuur waar Quiksilver voor staat, maar dat tegelijkertijd kon dienen als functionele kantooromgeving.

Om dit te bereiken, werden de twee verdiepingen van het pand verbonden door een centrale vide met daklicht en een sculpturale trap. De hal en trap doen dienst als sociale ruimte. De kantoren bevinden zich aan de periferie van het gebouw en profiteren daar van uitzicht en daglicht.

De vorm van de vide bestaat uit twee elkaar doorsnijdende cirkels, een vorm die verwant is aan een surfplank of een boot. Deze zelfde vormentaal keert terug in details zoals de balustrade en openingen in de muur. De gebogen trap bestaat uit treden van Jarrah hout die gedragen worden door een gesegmenteerde stalen buis. De hoek van de segmenten verandert per trede, waardoor een golvende beweging ontstaat die doet denken aan de wervels van een vis.

Mark Baxter

Baxter & Jacobson Architects
AUSTRALIA
 meer van deze architect...