Woonhuis familie Schepens

Heide-Kalmthout, BelgiŽ, 1996


Ontwerpschets met motief huis

Klik op de plaatjes voor vergroting en meer info.

Marc Schepens , BelgiŽ

Een open plek vrijmaken in het bos, de stemming ervan begrijpen en deze invullen met een bouwwerk dat beantwoordt aan deze plek en er een aanvulling op is - dat was mijn intentie bij het ontwerpen van ons huis.

Een trap slingert vanuit de tuin omhoog naar het leefniveau van waaruit je diep het bos in kijkt. Blad in knop, lentegroen, roodgekleurd herfstblad, kale takken: door de grote ramen leef je hier met de seizoenen en de vogels.

De houten spanten van de opbouw rijzen verticaal omhoog als de stammen van de bomen. Boven, achter de gewelfde houten gevelbetimmering, liggen de slaapkamers als in de kruinen van de bomen, meer dromend en naar binnen gekeerd.

Marc Schepens

Marc Schepens
Koningin Astridlaan 3
2920 HEIDE-KALMHOUT
BELGIŽ
t +32 3 666 88 55
w www.marcschepens.be
 meer van deze architect...